SAGN debuterer med konseptalbumet Munch Remastered, inspirert av Edvard Munchs fascinerende, følelsesladede univers. Albumet kommer som 3 EPer; Rød, Blå og Gul. Først ut er Rød - det handler om sjalusi, begjær og bitterhet, det er heftige rytmer og vokalist Bodil Lunde Rørtveit synger uten ord, med mange stemmer. 


Perkusjonist og tusenkunstner Terje Isungset tolker Munch på sitt egenartede vis, med munnharpe, stein, tre og stemme. Bassist Ole Marius Sandberg leverer blant annet en fantastisk bebuet, bitter og sykelig kontrabass-solo og amerikanske Steve Sklar bidrar med strupesang. Musikken er komponert og produsert i samarbeid med Jørn Lavoll i Make Music A/S.


I anledning Edvard Munchs 150 års-jubileum, blir Munch Remastered til konsertdanseforestilling høsten 2013, med premiere på det splitter nye Cornerteateret i Bergen 27. september. Musikken er komponert med dans i tankene, og i forestillingen får man se fantastiske dansere av internasjonalt format.


Innspillingen og forestillingen er støttet av Bergen Kommune. Komposisjonsprosessen er støttet av Komponistenes Vederlagsfond.SAGN er Bodil Lunde Rørtveits nye musikkprosjekt. Hun forteller universelle, mystiske og mytiske historier med mange stemmer, uten ord. 


Vinteren 2012 møtte Bodil komponisten og musikkprodusenten Jørn Lavoll og vakker og spenstig musikk begynte å strømme ut av det mørke kjellerstudioet i Industrihuset på Møhlenpris. De hadde en felles lidenskap for å fortelle historier gjennom musikken, og et ønske om å formidle dem i en scenisk sammenheng. Edvard Munch viste seg å være den perfekte katalysator for det første konseptalbumet til SAGN.


Bodil er frilans vokalist, komponist og vokalinstruktør ved Den Nationale Scene i Bergen. Hun har eksperimentert innen mange vokalsjangre, både jazz, avantgarde, improvisasjon, pop/rock, klassisk, tango og world. Som komponerende vokalist har hun blant annet jobbet med samtidsdans og live sampling, med dansere fra Carte Blanche og Nasjonalballetten. Hun er utdannet sanger/sangpedagog ved Complete Vocal Institute (København), og har musikk hovedfag fra NTNU i Trondheim.


Sagn